Antena Căutare

Facebook şterge mesaje publicitare ale lui Trump, deghizate în mesaje oficiale în favoarea recensământului

Facebook a retras o publicitate a preşedintelui american Donald Trump - care semăna cu un mesaj oficial în favoarea recensământului, relansând astfel agitata dezbatere americană cu privire la anunţuri cu caracter politic pe reţele de socializare, relatează AFP.

Aceste mesaje sponsorizate încurajau utilizatorii Facebook ”să participe la recensământul oficial din 2020 pentru circumscripţii” şi îi redicrecţionau către... site-ul de campanie al miliardarului.

”Tocmai am primit un e-mail de la Facebook care spune că va retrage publicităţi înşelătoare ale lui Trump”, a anunţat joi pe Twitter Vanita Gupta, preşedinta unei coaliţii de ONG-uri de apărarea drepturilor omului, Leadership Conference on Civil and Human Rights.

”Chiar dacă suntem mulţumiţi că Facebook a pus capăt tentativei lui Donald Trump de a semăna confuzie cu privire la modul în care şi când să se participe la recensământul din 2020, este deranjant că publicităţile nu au fost şterse imediat”, a comentat într-un comunicat Vanita Gupta.

Facebook nu a reacţionat imediat la solicitările AFP.

Societatea lui Mark Zuckerberg îşi anunţa în decembrie intenţia de a împiedica orice amestec în procesul recensământului din Statele Unite, incluisv din partea liderilor politici, de obicei scutiţi de măsurile luptei împotriva dezinformării ale gigantului reţelelor de socializare.

”Trebuie să contribuim la asigurarea fiabilităţii recensământului, care este esenţială în distribuirea fondurilor federale, în proporţionalitatea reprezentanţilor electorali şi în buna funcţionare a democraţiei”, subliniau atunci Kevin Martin şi Samidh Chakrabarti, doi reprezentanţi ai Facebook.

Persoanele care dădeau clic pe aceste publicităţi ale lui Trump se trezeau în faţa unui sondaj în care erau întrebaţi care este părerea lor despre preşedintele american, ce vârstă au, numele şi informaţii de contact.

Ei erau îndemnaţi apoi să facă o donaţie.

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a atacat joi Facebook, în timp ce mesajele publicitare erau încă online.

”Este, din partea Facebook, un amestec inacceptabil în recensământ”, a denunţat ea.

Facebook este acuzată de numeroşi democraţi de favorizarea preşedintelui şi republicanilor prin autorizarea unor publicităţi cu caracter politic - mincinos sau nu -, în timp ce toate celelalte conţinuturi sunt supuse unor măsuri în lupta împotriva dezinformării ale platformei.

Reţeaua de socializare dominantă retrage conţinuturile personalităţilor politice doar dacă acestea se amestecă în procesele democratice - unde, când şi cum să se voteze, recensământ, între altele.

Twitter a optat, în schimb, să interzică toate publicităţile cu caracter politic.

Sursa : news.ro

O româncă din Lombardia, dezvăluire tulburătoare! Ce coșmar trăiește în Italia, din cauza coronavirusului! „Ne-au nenoro... SUA cer ONU să-i aprobe acordul cu talibanii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x