Antena Căutare

Facebook va construi un centru de prelucrare a datelor langa Cercul Polar

Reteaua de socializare Facebook va construi in nordul Suediei, nu departe de Cercul Polar, cel mai mare centru de prelucrare a datelor, echivalent ca suprafata cu 11 terenuri de fotbal.

„Dupa un studiu riguros al diferitelor locuri de pe tot cuprinsul Europei, am ajuns la concluzia ca Luleaa ofera cele mai bune resurse, cu un climat care permite racirea naturala a instalatiilor, respectiv a servelor, si resurse energetice proprii"


In alta ordine de idei, reprezentantii Facebook au explicat ca aparitia noului centru „o confirmare a faptului ca societatea continua sa creasca si ca o mare parte dintre utilizatorii nostri nu se mai afla deja pe teritoriul Statelor Unite". Centrul va prelucra informatiilor utilizatorilor din intreaga Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Proiectul a fost evaluat la aproximativ 770 milioane de dolari, din care 135 milioane vor merge in prima faza". Constructia se va intinde pe o suprafata de 30.000 kmp, echivalentul a 11 terenuri de fotbal.

Amanta unui parlamentar britanic, cel mai bun spion rus din ultimii 30 de ani... China, curtata insistent de Sarkozy pentru criza datoriilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x