Facebook va construi un centru de prelucrare a datelor langa Cercul Polar

Reteaua de socializare Facebook va construi in nordul Suediei, nu departe de Cercul Polar, cel mai mare centru de prelucrare a datelor, echivalent ca suprafata cu 11 terenuri de fotbal.

„Dupa un studiu riguros al diferitelor locuri de pe tot cuprinsul Europei, am ajuns la concluzia ca Luleaa ofera cele mai bune resurse, cu un climat care permite racirea naturala a instalatiilor, respectiv a servelor, si resurse energetice proprii"


In alta ordine de idei, reprezentantii Facebook au explicat ca aparitia noului centru „o confirmare a faptului ca societatea continua sa creasca si ca o mare parte dintre utilizatorii nostri nu se mai afla deja pe teritoriul Statelor Unite". Centrul va prelucra informatiilor utilizatorilor din intreaga Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Proiectul a fost evaluat la aproximativ 770 milioane de dolari, din care 135 milioane vor merge in prima faza". Constructia se va intinde pe o suprafata de 30.000 kmp, echivalentul a 11 terenuri de fotbal.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri