Antena Căutare

Fara codite la serviciu! Concediata pentru coafura afro

Caz ciudat de concediere in Statele Unite ale americii. O femeie care lucra intr-un parc de distractii a fost data afara de la serviciu pe motiv ca purta parul in codite afro. Compania la care lucra a considerat ca modul in care isi aranjeaza femeia parul poate fi considerat unul extrem. Asociatiile pentru drepturile omului vorbesc insa despre discriminare rasiala.

Decizia companiei care administreaza parcul de distractii a starnit un val de nemultiri. Localnicii, in majoritate afro-americani, cred ca nu coafura este motivul pentru care un om sa ramana fara serviciu.

Reprezentantii companiei se apara insa si spun ca organizatia si-a schimbat anul acesta codul privind tinuta angajatilor. Potrivit noilor prevederi, spun ei, coafura femeii este considerata a avea un stil extrem. Ei sunt gata s-o reangajeze, dar doar daca renunta la codite.

La randul lor, aparatorii drepturilor omului spun ca, in timp ce este normal ca organizatiile sa aiba un cuvant de spus in ceea ce priveste tinuta generala a angajatilor, interzicerea coditelor afro are implicatii rasiale.


Polonia de dupa inmormintarea presedintelui Lech Kaczyński... Expo Shanghai 2010 - IMAGINI SPECTACULOASE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x