Antena Căutare

Febra revoltei cuprinde Orientul Mijlociu: zeci de morti si peste 100 de raniti

Clocotul revolutionar se extinde in lumea araba. Cel putin trei persoane si-au pierdut viata, in Bahrain, unde politia a intervenit in forta impotriva manifestantilor. Alti doi protestatari au murit, in ciocnirile din Yemen. Revolta a izbucnit si in Libia, unde excentricul Moamar al Gaddafi este stapan de peste 40 de ani. In acest timp, in Iran, puterea planuieste sa riposteze la protestele de acum trei zile printr-o manifestatie a "urii si maniei" impotriva opozitiei, dupa cum au declarat sustinatorii presedintele Ahmadinejad.

Noi ciocniri s-au produs, ieri, la Teheran, la funeraliile unui student ucis in timpul manifestatiilor de luni. Puterea si opozitia se acuza reciproc pentru moartea tanarului. Clericii radicali, loiali regimului iranian, continua sa ceara pedepsirea liderilor opozitiei.

Regimul presedintelui Ahmadinejad a anuntat, pentru vineri, o uriasa manifestatie impotriva opozitiei.

Revolutia iasomiei zguduie serios si Libia, unde cel putin patru persoane au murit. Ca si in Egipt, adversarii lui Muammar Ghadafi au folosit reþeaua Facebook pentru a declara, astazi, o "zi a maniei" impotriva regimului. Aceasta dupa ce aproape 40 de oameni au fost raniti in orasul Benghazi, unde politia a intervenit in forta impotriva unei manifestatii pasnice.

Regimul lui Ghadafi a ripostat prin manifestatii ale simpatizantilor sai si eliberarea unor militanti islamisti, acuzati de complot.

Protestele continua si in Yemen. Doi manifestanti antiguvernamentali au fost ucisi, in ciocniri cu politia, in marele port Aden. Iar in capitala þarii, Sanaa, simpatizantii puterii au dispersat, cu batele, o adunare de protest a opozitiei.

Nemultumirea poporului a erupt si in micul regat Bahrain, din golful Persic. Dupa modelul egiptean, protestatarii ocupa, de cateva zile, o piata din centrul capitalei. Statele Unite au cerut guvernului sa respecte dreptul cetatenilor de a manifesta. In Bahrain se afla o baza navala americana de mare importanta strategica.

Sursa: Antena3

Aderarea Romaniei la Schengen nu va fi amanata din cauza Bulgariei... Croatia ar putea adera la UE in a doua jumatate a anului 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x