Antena Căutare

”Femeia care nu a fost acolo”! Iată povestea falsei supraviețuitoare a atentatelor de la 11 Septembrie!

A trecut prin fumul, flăcările și dărâmăturile de la etajul 78 al unuia dintre turnurile World Trade Center. Apoi a povestit lumii întregi cum a supraviețuit atacului de la 11 septembrie. Iar ceilați au crezut-o! Iată povestea Taniei Estevez - ”femeia care nu a fost acolo”.

A trecut prin fumul, flăcările și dărâmăturile de la etajul 78 al unuia dintre turnurile World Trade Center. Apoi a povestit lumii întregi cum a supraviețuit atacului de la 11 septembrie. Iar ceilați au crezut-o! Iată povestea Taniei Estevez - ”femeia care nu a fost acolo”.

Tania Estevez, născută pe 31 iulie 1973, într-o familie înstărită din Spania, a fost una dintre cele mai puternice voci din SUA, după atentatul de la 11 septembrie. Povestea ei a fost ascultată cu emoție de toată lumea. Mai ales că, logodnicul ei, David, și-a pierdut viața în același talentat.

Femeia a fost numită eroină și o luptătoare incredibilă. La scurt timp, a devenit președinte al organizației supraviețuitorilor atentatului de la World Trade Center. Timp de patru ani, zeci de oameni, au apelat la ajutorul ei. Până în 2007, când adevărul a iești la iveală. Tania Estevez era o impostoare!

Totul a început în 2003, când Tania a ajuns în New York și a început să le povestească oamenilor tragedia ei. Povestea a ajuns la urechile lui Gerry Bogacz, fondatorul organizației supraviețuitorilor, care a contactat-o. După câteva luni, Tania a devenit membră, iar mai târziu președinte. Organizația oferea ajutor victimelor atentatului, atât material, cât și moral.

Tania a devenit rapid celebră. Ea a povestit cu lux de amănunte cum a scăpat din flăcări, tocmai de la etajul 78. Cicatricile de pe umărul său confirmau povestea. Logodnicul ei, Dave, s-ar fi aflat, de asemenea, în turn, însă nu a supraviețuit. Mai mult, ea a oferit și numele celui care a ajutat-o să iasă din turn, Welles Crowther.

În 2007, revista The New York Times pregătea o ediție specială dedicată evenimentului sângeros. Câțiva jurnaliști au început să se documenteze despre cazul Taniei Head, iar ceea ce au descoperit i-a șocat. Tania a susținut că a absolvit Universitatea Harvard, însă numele ei nu se afla în nicio bază de date. De asemenea, ea nu se număra printre angajații companiei Merrill Lynch, ce avea sediul la Wolrd Trade Center, așa cum a susținut în toată această perioadă. Iar numele ei real era Alicia Esteve Head!

Pe 11 septembrie era in Spania!

Și asta nu e tot! Pe 11 septembrie 2001, Tania se afla în Spania. Ea a pășit pentru prima oară în SUA abia în 2003! Iar cicatricile de pe umăr erau rezultatul unui accident de mașină.

Impostoarea a recunoscut minciuna. Nimeni nu știe care au fost motivele pentru care a ales să facă asta. Mai ales că, nu a câștigat niciun ban din această afacere, ba chiar a donat sume impresionante din propriul buzunar.

Povestea ei a fost transpusă într-o carte intitulată ”The Woman Who Wasn't There / Femeia care nu a fost acolo”.

Din 2007, nimeni nu a mai auzit de Tania. Femeia ar fi fugit din New York. Deși s-a zvonit că s-a sinucis, ea a fost văzută în oraș, în 2012.

Materialele integrale despre 11 septembrie sunt disponibile, exclusiv, pe Antena Play! Le puteţi accesa AICI şi AICI!

11 SEPTEMBRIE: Cel mai cumplit atac terorist din istorie seamănă durere! ''Am fost acolo să-i strâng mâna celui care de ... EMOȚIONANT! Iată tributul adus de un artist victimelor de la 11 septembrie 2001!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x