Antena Căutare

Fenomen fără precedent în Groenlanda! Temperaturile din termometre au crescut atât de mult, încât copiii se joacă la plajă

Schimbările climatice nu sunt povești, iar un exemplu în acest sens este, fără doar și poate, Groenlanda. După ce în urmă cu câteva luni a pierdut peste două miliarde de tone de gheață, acum temperaturile sunt atât de ridicate, încât localnicii fac plajă. 

Schimbările climatice nu sunt povești, iar un exemplu în acest sens este, fără doar și poate, Groenlanda. După ce în urmă cu câteva luni a pierdut peste două miliarde de tone de gheață, acum temperaturile sunt atât de ridicate, încât localnicii fac plajă.

Deși copiii se bucură de posibilitatea de a se răsfăța la soare, localnii nu privesc cu ochi buni cele 22 de grade din termometre. Mai mult de atât, potrivit The Mirror, încălzirea globală afectează într-un ritm alert ghețarii din zonele arctice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Groenlanda a pierdut peste două miliarde de tone de gheaţă, adică aproape jumătate din teritoriul său, într-o singură săptămână!

Ba mai mult, localnicii din Qaanaaq, un orășel din nord-vesul Groenlandei, trebuie să se obișnuiască nu doar cu temperaturile ridicate și cu hainele sumare, ci și cu înmulțirea insectelor.

În același timp, pe măsură ce gheața se topește tot mai multe căi d transport către regiune sunt deschise, dezvăluind numeroase zăcăminte naturale neexploatate, precum petrol, gaze naturale și minerale, motiv pentru care marile puteri sunt interesate de această zonă.

Citește și: Trump confirmă că i-ar plăcea să cumpere Groenlanda, o ”mare tranzacţie imobiliară”

Groenlanda a pierdut peste două miliarde de tone de ghețari

Groenlanda a pierdut peste două miliarde de tone de gheaţă, adică aproape jumătate din teritoriul său, într-o singură săptămână, la sfârșitul lunii iulie.

Specialiştii vorbesc despre o topire bruscă, din cauza creşterilor de temperatură. Pierderea unei cantităţi atât de mari este neobişnuită pentru luna iunie, acest lucru se întâmpla de obicei în lunile iulie-august.

Zeci de morți, în urma unui incendiu devastator izbucnit într-un bar! Totul ar fi pornit de la un atac cu cocktail Molot... Masacrul de la El Paso, de la începutul lunii august, comis cu o armă românească, fabricată la Cugir! 22 de oameni au mu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x