Antena Căutare

Filipine: 25 de morti si 150 de disparuti in urma unei alunecari de teren

Cel putin 25 de oameni au murit si alti 150 sunt dati disparuti in urma unei alunecari de teren care a avut loc in Pantukan, un sat minier din sudul tarii, relateaza BBC.

Autoritatile filipineze au declarat ca alunecarea de teren a fost cauzata de ploile abundente din ultimele doua zile. Pana acum, au fost descoperite corpurile neinsufletite a 25 de persoane, dar bilantul decedatilor nu este inca final.

Este posibil ca si printre cei 150 de disparuti sa se mai afle persoane care nu au supravietuit. Alti 15 filipinezi au fost raniti in urma nenorocirii.

Mai multi militari au fost detasati in zona pentru a ajuta la gasirea disparutilor, dar nu au echipamentul necesar. Unii localnici au declarat ca alunecarea de teren a fost atat de puternica, incat au fost treziti de pietrele care cadeau pe acoperisurile caselor. Numeroase locuinte au fost acoperite in totalitate de solul care s-a desprins de pe muntele din apropiere.

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS!

Oficiali ai guvernului filipinez au avertizat populatia din zona sa se mute in regiuni mai sigure, dar multi localnici au refuzat. Zona montana de langa Pantukan a devenit instabila din cauza activitatilor miniere ilegale.

Foto: EPA

VIDEO! Sera de marijuana intr-un apartament din Spania... Previziuni din Mexic: Barack Obama nu va fi reales...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x