Antena Căutare

Financial Times: Sistemul medical din Romania este "muribund"

Cotidianul economic britanic face un rezumat al starii sistemului de sanatate din Romania. Potrivit Financial Times, masurile de austeritate decise de Guvern si lipsa personalului medical, avand ca punct de referinta Maternitatea Giulesti, afecteaza major sectorul de sanatate romanesc.

"Spitalul s-a redeschis recent, in urma unor reparatii scumpe, dar o pata neagra inca planeaza asupra sistemului de sanatate muribund din Romania, care sufera de pe urma taierii cheltuielilor bugetare", afirma Financial Times, referindu-se la Maternitatea Giulesti, unde sase bebelusi au murit, iar alti cativa au suferit arsuri grave in urma unui incendiu declansat de un cablu electric prost izolat.

Accidentul, care potrivit specialistilor din sanatate arata cum o asistenta trebuia sa aiba grija de prea multi bebelusi si ca spitalul nu si-a permis sa instaleze un sistem de alerta antiincendiu, "dezvaluie cu exactitate slabiciunea sistemului de sanatate romanesc", sustine Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Acesta nu putea surveni intr-un moment mai prost pentru Guvernul roman, care se confrunta cu dificultati in ceea ce priveste taierea cheltuielilor bugetare, aplicate inclusiv medicilor, afirma cotidianul britanic, citat de realitatea.net.

"Spitalele romanesti se lupta de ani intregi pentru a furniza un standard decent de ingrijire, mai ales in afara capitalei, unde pacientii sunt adeseori nevoiti sa isi cumpere singuri medicamentele si hrana", continua cotidianul britanic, adaugand ca fondul pentru sanatate a crescut in anii dinaintea crizei, dar contributiile la asigurarile sociale descresc in prezent, odata cu cresterea somajului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Romania, locul 5 in topul tarilor emitente de spam... VIDEO! Berlusconi se tine de glume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x