Antena Căutare

Financial Times: UE inaspreste conditiile de aderare ca urmare a nerespectarii statului de drept in Romania si Ungaria

Uniunea Europeana va stabili conditii suplimentate in procesul de aderare pentru statele candidate in urma recentelor incalcari ale statului de drept din noile state membre, precum Romania, care au subminat principiile democratice de baza ale uniunii, relateaza Financial Times in editia electronica.

Comisia Europeana a adaugat de asemenea noi masuri de control si standarde pentru a monitoriza progresele candidatilor, asumandu-si puterea de a opri procedurile de aderare daca exista dovezi ca un stat candidat nu indeplineste reformele necesare.

Stefan Fule, comisarul UE pentru extindere, a recunoscut ca Bruxelles-ul invata din greselile facute in cadrul procesului de aderare pentru Ungaria si Romania. "Este important sa abordam statul de drept si nu doar prin bifarea unor standarde ci prin progresul realizat", a spus Fule.

Vladimir Putin a primit al optulea dan la judo de la Marius Vizer... Guvernatorul Floridei i-a indemnat pe bolnavii de meningita sa sune la o linie erotica pentru ajutor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x