Antena Căutare

Finlanda face front comun cu Franta si Germania si se opune aderarii Romaniei la Schengen

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este o amenintare pentru securitatea europeana, spune ministrul francez al afacerilor europene. Finlanda s-a alaturat, oficial, Frantei si Germaniei, tarile care cred ca noi n-avem ce cauta in Schengen. Desi suntem respinsi de toata lumea, ministrul Traian Igas sustine sus si tare ca suntem pregatiti.


"Schengen este o baza de date care scoate in evidenta problemele crimei organizate, ale mafiei. Daca aceasta baza de date cade in mainile crimei organizate, va fi catastrofal pentru securitatea Europa", a declarat Laurent Wauquiez.

Ministrul francez se teme pentru Franta pentru ca este situata intr-un sector in jurul Romaniei, Bulgariei si Greciei unde se concentreaza "trei sferturi dintre problemele" legate de intrarea persoanelor si bunurilor in Uniunea Europeana.

In acest timp in Ungaria, la reuniunea informala a ministrilor de Interne si Justitie din cadrul UE, Traian Igas sustinea ca Romania poate adera la Schegen la data stabilita anterior.

Traian Basescu considera ca o posibila respingere a Romaniei este discriminatorie pentru ca tara noastra si-a indeplinit toate obligatiunile stabilita de Uniunea Europeana.

Seful statului considera ca principiul liberei circulatii nu poate fi aplicat pe criterii etnice, iar problema romilor nomazi trebuie sa fie tratata la nivelul comunitatii europene.

sursa:Antena3.ro

Kim Jong-Il are tren invizibil!... IMAGINI SOCANTE! Albania: Manifestant impuscat in cap de un lunetist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x