Antena Căutare

Fiscul britanic a calculat gresit impozitele a sase milioane de oameni

Aproape sase milioane de britanici vor afla in curand ca impozitele pe anul trecut le-au fost calculate gresit. Pentru unii, surpriza va fi placuta: impozitele le vor fi reduse, deoarece au platit prea mult. Altii, insa, vor avea de achitat sume suplimentare. Totul din cauza unei erori de sistem.

Pana anul trecut, serviciul fiscal britanic calcula impozitele pe venit dupa un sistem care data din anii '40 si era de mult depasit.

Noul sistem, pe calculator, a fost folosit pentru a depista erorile de calcul, iar rezultatele au fost uluitoare. 4,3 milioane de contribuabili au platit, in medie, cu 400 de lire sterline prea mult. In schimb, alti 1,4 milioane datoreaza fiscului, in medie, cate 1400 de lire fiecare. Fireste, nu din vina lor. Cu toate acestea, Trezoreria este hotarata sa-si recupereze banii.

Ministrul le-a promis celor cu datorii mai mari ca vor putea sa esaloneze platile. Opozitia cere, insa, ca datoriile sa fie pur si simplu anulate. Un deputat laburist a calificat serviciul fiscal drept o organizatie "aroganta si fara suflet" care nu stie decat sa adune cat mai multi bani.

VIDEO! Lupte de strada in Hamburg la finalul unui concert... VIDEO! Francezi solidari cu rromii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x