Antena Căutare

Acțiune fără precedent! Fiscul a pus ochii pe conturile acestor cetățeni! Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2019, banii din conturile bancare ale cetățenilor Republicii Moldova vor fi numărați de Fiscul din această țară. Va fi luat în evidență inclusiv conținutul conturilor curente și depozite, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum.

De la 1 ianuarie 2019, banii din conturile bancare ale cetățenilor Republicii Moldova vor fi numărați de Fiscul din această țară. Va fi luat în evidență inclusiv conținutul conturilor curente și depozite, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum.

Această măsură este prevăzută în Legea cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanţării terorismului, ce a intrat în vigoare în februarie 2018.

Conform acestei legi, Serviciul Fiscal de Stat urma să creeze și apoi să gestioneze şi să actualizeze Registrul conturilor de plăţi și bancare ale persoanelor fizice și juridice

„Implementarea acestui registru va contribui la îmbunătățirea administrării fiscale sub aspectul monitorizării confruntării la cadrul de reglementare de către subiecții impunerii; alinierea legislației naționale la Directiva IV (a Uniunii Europene) privind combaterea spălării banilor și finanțării terorismului”, susține Sergiu Puscuta, șeful Serviciului Fiscal de Stat.

Conform lui Serviu Puşcuţa, acest registru este deja gata şi a fost testat împreună cu toate instituţiile financiare şi funcţionează în regim experimental.

„De la 1 ianuarie 2019 estimativ vor fi luate la evidenţă peste 5 milioane de conturi bancare!”, a menţionat Puşcuţa, susţinând că „Preluarea în evidenţa Fiscului a conturilor bancare ale cetăţenilor este în primul rând o prevedere legală, dar şi un angajament internaţional pentru Republica Moldova”.

Până la 1 ianuarie 2019, în evidenţa Fiscului vor fi descărcate în format electronic informaţiile despre toate conturile bancare existente şi istoricul lor, iar de la 1 ianuarie 2019, se va furniza informaţia despre conturile bancare noi.

Activitate seismică alarmantă! Încă un cutremur puternic s-a produs în urmă cu puțin timp... MAE, avertisment de maximă importanță pentru românii din Spania! Ce se va întâmpla în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x