Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Fiul unui fost președinte a fost înjunghiat mortal. Bărbatul susținea o conferință medicală în momentul atacului

Fritz von Weizsäcker, fiul fostului președinte german Richard von Weizsäcker, a fost înjunghiat mortal în timp ce susține o prelegere într-o clinică medicală din orașul Berlin.

Fritz von Weizsäcker, fiul fostului președinte al Germaniei din perioada 1984-1994

Fritz von Weizsäcker, medic de profesie și specialist în medicină internă, susținea o prelegire într-o clinică medicală din Berlin despre bolile de ficat, moment în care o persoană din audiență s-a apropiat și l-a înjunghiat în mod repetat cu un cuțit.

Medicul a murit imediat, în ciuda încercărilor colegilor săi de-ai salva viața. De asemenea, un alt bărbat care a încercat să oprească atacul agresorului a fost rănit grav.

Aproximativ 20 de persoane participau la prelegere în momentul atacului, într-una din sălile de psihiatrie ale spitalului, iar mai multe persoane au ajutat la prinderea și predarea agresorului.

„Nu putem spune nimic în legătură cu motivul atacatorului” , a declarat purtătorul de cuvânt al poliției. Agresorul este un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Richard von Weizsäcker, tatăl victimei, a decedat în anul 2015. Acesta a fost primar al Berlinului între 1981 şi 1984, şi preşedinte al Germaniei timp de zece ani, din 1984 până în 1994.

Recomandari