Căutare Live

Fondatorul WikiLeaks ar putea fi inculpat pentru spionaj

Autoritatile federale americane ancheteaza daca Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a incalcat legislatia americana prin dezvaluirea a peste 250.000 de note diplomatice, fiind analizata posibilitatea inculparii pentru spionaj, afirma surse citate de ziarul Washington Post.

Procurorul general din SUA, Eric Holder, a declarat ca Departamentul Justitiei si Pentagonul efectueaza "o investigatie penala activa".

Alte surse afirma ca FBI ancheteaza toate persoanele implicate in dezvaluirea acestor documente, de la cei care au oferit notele diplomatice pana la membrii WikiLeaks.

Fosti procurori afirma ca inculparile in cazuri care au de-a face cu informatii clasificate sunt destul de dificile, iar Statele Unite vor trebui sa convinga alte tari sa il predea pe Assange, dat fiind ca nu se afla pe teritoriul SUA.

Surse citate de Washington Post precizeaza, sub protectia anonimatului, ca intr-adevar exista sanse sa fie formulate acuzatii de spionaj.

Intre timp, Ecuadorul si-a exprimat disponibilitatea de a-i oferi drept de sedere lui Julian Assange.

Potrivit BBC News online, Kintto Lucas, adjunctul ministrului ecuadorian de Externe, a declarat ca Guvernul de la Quito intentioneaza sa il invite pe Assange, de origine australiana, in Ecuador, pentru a-i oferi posibilitatea sa vorbeasca public.

Sursa: Jurnalul National

Un zid de 12 metri din situl arheologic Pompei s-a prabusit... Studiu: O treime din seropozitivii din Europa nu stiu ca sunt infectati cu HIV...
Ultimele știri