Căutare Live

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, cere azil politic in Ecuador

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, s-a refugiat la ambasada Ecuadorului de la Londra, unde a solicitat azil politic pentru a evita extradarea sa in Suedia.

Julian Assange a fost arestat in decembrie 2010, la Londra, in virtutea unui mandat de arestare emis de Suedia, fiind acuzat de viol si agresiune sexuala.

Curtea suprema din Marea Britanie a respins cererea de reexaminare a apelului depus de Julian Assange pentru decizia de extradare in Suedia, fapt care l-a facut sa ceara azil politic in Ecuador.

El se declara victima unui complot pus la cale de americani, deranjati de publicarea documentelor secrete de pe WikiLeaks.

Premierul australian Julia Gillard a anuntat ca tara sa i-a oferit asistenta diplomatica lui Assange. Gillard a adaugat ca guvernul sau va combate extradarea lui Assange in Statele Unite, unde risca pedeapsa cu moartea.

FOTO: EPA / Intact Images

"Pretenul" lui Ceausescu, Hosni Mubarak, la capat de drum - biografia unui lider inascut... Italia sufera din cauza caniculei...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri