Antena Căutare

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, cere SUA sa inceteze "vanatoarea de vrajitoare"

Julian Assange a aparut pentru prima data in public, duminica, la balconul ambasadei Ecuadorului din Londra, multumindu-le celor care l-au ajutat, in special acestei tari, si cerandu-le Statelor Unite sa inceteze "vanatoarea de vrajitoare" impotriva retelei sale.

Assange s-a exprimat chiar deasupra capetelor politistilor britanici care vor sa il aresteze, de la balconul ambasadei, considerat teritoriu diplomatic. El a vorbit aproximativ zece minute, dupa care a intrat in ambasada fara sa fie deranjat. El i-a cerut presedintelui american Barack Obama sa faca "ce trebuie sa faca" si Statelor Unite sa "inceteze vanatoarea de vrajitoare impotriva WikiLeaks". De asemenea, el le-a multumit indelung sustinatorilor WikiLeaks, "martorilor" care au supravegheat situatia sa si, in special, Ecuadorului, o tara care s-a "ridicat pentru dreptate". El a enumerat, de asemenea, toata lista tarilor din America Centrala sau de Sud, care si-au exprimat sustinerea fata de Ecuador in acest caz, "Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, El Salvador, Honduras, Mexic, Nicaragua, Peru, Venezuela si toate celelalte".

Sute de persoane, militanti si trecatori au venit sa il asculte. Assange a aparut foarte elegant, cu o camasa albastra si cravata cu motive rosu inchis, proaspat tuns si barbierit, dar si bronzat.

Ghetarii din Arctica si Groenlanda se topesc intr-un ritm-record... 12 australieni au protestat cu pantalonii in vine pe plaja. Vezi ce nemultumire au!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x