Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, extradat in Suedia

Justitia din Marea Britanie si-a anuntat decizia pozitiva in ceea ce priveste extradarea in Suedia a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, dupa 11 luni de proceduri juridice. Hotararea justitiei britanice nu e insa definitiva, ea putand fi contestata la Curtea Suprema, potrivit AFP.

Magistratii Inaltei Curti din Londra au respins argumentele apararii, potrivit carora cererea de extradare a australianului in varsta de 40 de ani este "injusta si contrara legii".

Julian Assange este cercetat pentru de viol si agresiune sexuala in Suedia si a fost retinut in Marea Birtanie. O prima instanta britanica a aprobat inca din februarie, extradarea lui Assange, insa avocatii acestuia au facut apel.

Site-ul WikiLeaks a inceput sa publice in noiembrie 2010 mii de telegrame secrete americane, atragand critici dure din partea administratiei de la Washington.

Foto: Intactimages / EPA

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri