Antena Căutare

Fost agent CIA: "Osama bin Laden a murit in urma cu 5 ani"

Liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, nu a fost rapus de americani, ci de boli. Declaratia a fost facuta la Channel One, in Rusia, de fostul agent CIA Berkan Yashar. Acesta a spus ca americanii pur si simplu au gasit si au deschis mormantul liderului Al-Qaida.

De nationalitate cecena, Berkan Yashar este acum un politician turc, dar in urma cu 20 de ani era unul dintre ideologii lui Djokar Dudaiev - dictator al Ceceniei din 1990 pana in '96, cand a fost catalogat drept terorist de catre Rusia si lichidat cu o racheta de croaziera, scrie pravda.ru.

Berkan Yashar sustine ca l-ar fi intalnit pe Osama bin Laden in '92, in Cecenia. "In septembrie 1992 eram in Cecenia, atunci l-am intalnit prima data pe omul pe care-l chema bin Laden. Intalnirea a avut loc intr-o cladire cu doua etaje din Groznai. La etajul superior era familia lui Gamsakhurdia, presedintele de atunci al Georgiei, care fusese dat afara din tara sa", afirma fostul agent.

Berkan Yashar a fost angajat in acea vreme la Radio Liberty si avea deja un nume de cod, Abubakar, dat de serviciile secrete americane. Din acel moment, spune politicianul, liderii ceceni au aparut in permanenta in anturajul lui Osama. Il protejau, iar acesta avea incredere in ei. Potrivit lui Yashar, nu era singurul care stia de asta. Si serviciile rusesti si cele americane stiau exact unde se afla Osama.

Yashar sustine ca stie "personal ca cecenii care l-au protejat (Sami, Mahmood, si Ayub) au fost cu el pana la sfarsit. Agentul isi aminteste perfect ziua mortii liderului Al-Qaida. "Erau trei de 6 in ea: 26.06.2006. Acei oameni, la fel ca si doi britanici si doi americani - toti l-au vazut murind de boala. Era tot numai piele si os, l-au spalat si l-au ingropat", spune Berkan Yashar.

Yashar sustine ca desi garzile sale l-au vazut mort pe Osama, militarii nu au participat la inmormantare. "Trei ceceni l-au ingropat, potrivit testamentului sau", a declarat politicianul. Bin Laden a fost dus in muntii de la granita Pakistanului cu Afganistanul.

"Stiu despre operatiunea americana din interior: au gasit mormantul, l-au dezgropat pe bin Laden si au spus tuturor despre asta. Aveau nevoie sa arate tuturor cum functioneaza tehnologia de ultima generatie si astfel au controlat totul pas cu pas. Apoi presedintele a proclamat o mare victorie ca sa arate platitorilor de taxe ca nu dau banii de pomana", a conchis Yashar.

Citeste si Jurnalul!

Foto: thephilanews.com

Dezastru electoral pentru socialistii spanioli in alegerile municipale... Berlusconi a platit Mafiei 350.000 de euro pe an pentru protectie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x