Antena Căutare

Fost ministru al Apararii: Rusia va folosi Jocurile Olimpice pentru a introduce spioni in Marea Britanie

Fostul ministru britanic al Apararii Liam Fox a generat o noua disputa cu Rusia, afirmand ca Moscova intentioneaza sa se foloseasca de Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra pentru a introduce spioni in Marea Britanie, informeaza Daily Mail.

Fostul ministru a avertizat Marea Britanie ca nu poate impiedica unele "persoane foarte dubioase" sa intre in tara sub pretextul protejarii sportivilor rusi.

Fox, care a avut acces la date strict secrete ale serviciilor de informatii inainte de a fi nevoit sa demisioneze in octombrie, este unul dintre politicienii de rang inalt care vorbesc public despre amenintarea pe care o reprezinta pentru Marea Britanie revigoararea activitatii de spionaj a Rusiei.

Declaratiile sale au fost calificate insa de Kremlin drept "paranoia".

"Nu suntem ingrijorati in legatura cu opinia lui. Este paranoia tipica", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al premierului rus Vladimir Putin.

Un fost oficial britanic la Moscova a declarat insa: "Exista o problema aici in a ne asigura ca Jocurile Olimpice nu vor deveni o scuza pentru operatiuni clandestine".

Sursa: Antena3

Foto: newsfirst.lk

Facebook va angaja mii de angajati in noul sediu din New York... Avion american doborat de Iran. SUA nu confirma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x