Live acumFilm: Minus 25 de grade
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Fostul premier maghiar arestat la Budapesta, dupa un miting al opozitiei

Fostul premier ungar Ferenc Gyurcsany si alti opozanti au fost arestati vineri de politie la Budapesta, in cadrul unei manifestatii impotriva guvernului condus de Viktor Orban.

Conform Associated Press, Ferenc Gyurcsany, actualmente deputat independent si presedinte al noului partid Coalitia Democratica, a fost retinut impreuna cu alti deputati de opozitie si simpatizanti ai acestora in timpul unei manifestatii organizate de partidul de opozitie ecologist de stanga LMP. Printre persoanele arestate figureaza si presedintele Partidului Socialist, Attila Mesterhazy.

Actiunea de protest nu a fost una de mare amploare, la ea participand circa o suta de persoane, insa cativa zeci de manifestanti s-au legat cu lanturi de portile de acces ale parcarii parlamentului ungar.

Deputatii si simpatizantii partidului de opozitie ecologist de stanga LMP au organizat aceasta demonstratie in fata legislativului impotriva guvernului premierului conservator Viktor Orban pentru a incerca sa blocheze adoptarea mai multor legi, calificate drept nedemocratice.

Citeste si Jurnalul!

Recomandari