Antena Căutare

Fostul presedinte ceh Vaclav Havel a decedat

Fostul presedinte al Cehiei Vaclav Havel a incetat din viata la varsta de 75 de ani, informeaza AFP.

Nascut pe 5 octombrie 1936, eseistul, poetul, disidentul anticomunist, politicianul si unul dintre artizanii "Revolutiei de catifea" din 1989, Vaclav Havel a fost presedintele Cehoslovaciei intre anii 1989 - 1992 si primul presedinte al Cehiei (1993-2003).

Potrivit purtatoarei sale de cuvant, Sabina Tancevova, Havel a murit in somn.

O pneumonie tratata in mod necorespunzator in inchisoare, la inceputul anilor '80, si un cance r pulmonar i-au creat numeroase probleme de sanatate lui Havel in ultimii ani.

In 1998, de pilda, el a fost in pericol de moarte de doua ori: in aprilie, cand a fost supus in ultima instanta unei interventii chirurgicale in Austria in urma unei perforari a intestinului, apoi in august, din cauza unei crize cardiace.

Iar in ianuarie 2009, Havel a petrecut doua saptamani la terapie intensiva pentru o inflamatie pulmonara, in timp ce in mai 2010 a fost spitalizat in Statele Unite din cauza unor probleme cardiace.


SOCANT! O tanara, batuta cu picioarele de politisti in Egipt... America evita dezastrul. Senatul a aprobat cheltuieli de 1.000 de miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x