Antena Căutare

Ultimă oră! Fostul președinte francez Jacques Chirac a murit, la vârsta de 86 de ani

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a murit joi dimineaţă, la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut de ginerele său, Frédéric Salat-Baroux.

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a murit joi dimineaţă, la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut de ginerele său, Frédéric Salat-Baroux.

„Preşedintele Jacques Chirac s-a stins în această dimineaţă înconjurat de ai săi. În pace", a declarat Salat-Baroux, soţul lui Claude Chirac, fiica fostului şef al statului francez.

Jacques Chirac a fost președintele Franței timp de 12 ani, între anii 1995 și 2007, după ce a câștigat, pe 7 mai 1995, alegerile în care s-a „bătut” Lionel Jospin, și pe cele din 2002, câștigate în luptă cu Jean-Marie Le Pen.

De asemenea, Jacques Chirac, a fost prim-ministru al Franței, în perioada 1974 – 1976, precum și în perioada 1986 – 1988.

În ultimii zece ani, cel de-al 22-lea președinte francez, Jacques Chirac, a fost spitalizat de mai multe ori, din cauza unei infecții pulmonare.

În anul 2005, Jacques Chirac a suferit un accident vascular cerebral, iar în 2014, soția lui, Bernadette, a anunțat că acesta nu va mai vorbi în public, precizând că fostul șef de stat francez a început să aibă probleme cu memoria.

Fostul președinte francez Jacques Chirac s-a născut pe 29 noiembrie 1932, la Paris, ca fiu al unui manager de bancă, ulterior director al companiei aeriene Dassault. Una dintre schimbările pe care le-a făcut, ca șef de stat al Franței, a fost să reducă mandatul prezidențial de la șapte la cinci ani. În timpul unuia dintre mandatele sale, Franța a adoptat moneda euro. În 2003, el a reprezentat opoziția în invazia americană din Irak.

Warren îl depăşeşte pe Biden pentru prima oară în intenţiile de vot în alegerile primare democrate... Jurnalistul de investigaţii Tom Bower scrie biografia lui Boris Johnson...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x