Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Ultimă oră! Fostul președinte francez Jacques Chirac a murit, la vârsta de 86 de ani

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a murit joi dimineaţă, la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut de ginerele său, Frédéric Salat-Baroux.

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a murit joi dimineaţă, la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut de ginerele său, Frédéric Salat-Baroux.

„Preşedintele Jacques Chirac s-a stins în această dimineaţă înconjurat de ai săi. În pace", a declarat Salat-Baroux, soţul lui Claude Chirac, fiica fostului şef al statului francez.

Jacques Chirac a fost președintele Franței timp de 12 ani, între anii 1995 și 2007, după ce a câștigat, pe 7 mai 1995, alegerile în care s-a „bătut” Lionel Jospin, și pe cele din 2002, câștigate în luptă cu Jean-Marie Le Pen.

De asemenea, Jacques Chirac, a fost prim-ministru al Franței, în perioada 1974 – 1976, precum și în perioada 1986 – 1988.

În ultimii zece ani, cel de-al 22-lea președinte francez, Jacques Chirac, a fost spitalizat de mai multe ori, din cauza unei infecții pulmonare.

În anul 2005, Jacques Chirac a suferit un accident vascular cerebral, iar în 2014, soția lui, Bernadette, a anunțat că acesta nu va mai vorbi în public, precizând că fostul șef de stat francez a început să aibă probleme cu memoria.

Fostul președinte francez Jacques Chirac s-a născut pe 29 noiembrie 1932, la Paris, ca fiu al unui manager de bancă, ulterior director al companiei aeriene Dassault. Una dintre schimbările pe care le-a făcut, ca șef de stat al Franței, a fost să reducă mandatul prezidențial de la șapte la cinci ani. În timpul unuia dintre mandatele sale, Franța a adoptat moneda euro. În 2003, el a reprezentat opoziția în invazia americană din Irak.

Recomandari