Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Ultimă oră! Fost președinte, condamnat la moarte! Va avea o soartă mai crudă decât cea a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu!

Pervez Musharraf, fostul președinte pakistanez, a fost conamnat la moarte, marți, pentru înaltă trădare şi subminarea Constituţiei ţării.

Elena și Nicolae Ceaușescu.

Sentința pentru fostul președinte pakistanez a fost pronunțatp, marți, de tribunalul special format din trei judecători din Islamabad, în procesul deschis împotriva lui Pervez Musharraf în urmă cu şapte ani.

„Pervez Musharraf a fost găsit vinovat în baza articolului 6 de încălcarea Constituţiei Pakistanului”, a declarat oficialul guvernamental Salman Nadeem.

Musharraf era judecat pentru înaltă trădare pentru impunerea stării de urgenţă în 2007, când a suspendat Constituţia şi i-a încarcerat pe judecătorii Curţii Supreme care nu au acceptat decizia.

Ultimă oră! Fost președinte, condamnat la moarte! Va avea o soartă mai crudă decât cea a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu!

Pervez Musharraf, care în prezent trăieşte în exil în Dubai, l-a răsturnat de la putere în 1999 pe prim-ministrul de atunci, Nawaz Sharif, printr-o lovitură de stat militară sângeroasă şi a obţinut un rol important pe scena mondială după ce s-a alăturat războiului antiterorist condus de SUA în Afganistan.

„Acesta este un verdict istoric şi va avea un mare impact asupra redefinirii istoriei politice a Pakistanului, vulnerabil la puciuri”, a declarat marţi comentatorul politic Hamid Mir în emisiunea sa.

Pakistanul a fost condus de generali aproape jumătate din istoria sa după obţinerea independenţei de Marea Britanie în 1947, iar acesta este primul verdict pronunţat împotriva conducerii militare.

Potrivit Daily Mail, Pervez Musharraf, în vârstă de 76 de ani, a fost conamndat la moarte prin spânzurare. Fostul dictator poate face apel și poate cere grațierea.

Recomandari