Antena Căutare

Fostul sef al Trezoreriei SUA: Nu putem intra in incapacitate de plata. Se pot tipari bani oricand

Fostul sef al Trezoreriei Americane, Alan Greenspan, a declarat ca SUA nu poate si nu va intra in incapacitate de plata, ca urmare a deciziei S&P de a retrograda ratingul de tara al statului federal, potrivit CNBC. Acesta considera ca din moment ce se pot tipari bani, orice datorie poate fi platita.

SUA pot plati orice datorie au, pentru ca putem intotdeauna sa tiparim bani pentru asta. Deci probabilitatea de incapacitate de plata este zero


"Ce cred eu ca a facut S&P a fost sa ne atentioneze ca se intampla ceva rau si, practic, sa loveasca in psihicul si stima de sine a SUA".

Mai mult decat atat, Alan Greenspan a mai spus ca actuala criza se refera mai mult la zona euro, si nu la Statele Unite.

"SUA o duceau bine, incet, dar bine, pana au inceput problemele in Italia. Acest lucru a destabilizat sistemul din Europa si criza a reaparut. Iar situatia din Europa este foarte importanta pentru americani, pentru ca jumatate din afacerile noastre si un sfert dintre expertii nostri se afla acolo", a explicat Greenspan.

De asemenea, seful consilierilor economici de la Casa Alba, Austan Goolsbee, prezent la aceeasi conferinta de presa, a atacat si el de S&P.

"Ideea e ca ei au facut o greseala de calcul de doua mii de miliarde de dolari si au uitat sa verifice. Asa ca agentiile de rating care n-au facut aceasta greseala au reconfirmat ratingul AAA al SUA. Ati vazut ce a spus Warren Buffet: daca ar exista un rating AAAA, SUA l-ar primi", a declarat Goolsbee.

Sursa: Antena3

Guvernul bulgar a infiintat o unitate de criza pentru monitorizarea pietelor financiare... Sarah West, prima femeie-comandant de vas de razboi din istoria Marinei militare britanice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x