Căutare Live

GALERIE FOTO! 68 de ani de la DEZASTRUL atomic din Hiroshima!

La exact 68 de ani de la atacul cu bomba atomica de la Hiroshima, zeci de mii de japonezi au participat la ceremonia de comemorare a victimelor catastrofei. Ceremonialul a avut loc chiar langa epicentrul devastator, in Piata Pacii din Hiroshima.

Cel de-al Doilea Razboi Mondial se terminase in Europa cu infrangerea totala a puterilor Axei. In Asia insa, Imperiul Soarelui Rasare inca mai rezista, dar era si el pe punctul de a fi nimicit sub loviturile Armatei Rosii si ale Statelor Unite ale Americii.

"Little Boy" a avut nevoie de doar 43 de secunde pentru a distruge Hiroshima!

Pe 6 august 1945 bomba atomica cunoscuta ca “Little Boy” a fost aruncata de catre americani dintr-un bombardier B-29 denumit “Enola Gay” deasupra orasului Hiroshima. In doar 43 de secunde, cele 60 de kilograme de uraniu au ajuns la sol.

Ceasul arata 08:15, 6 august 1945. Hiroshima nu mai era.

La impact, a fost distrusa orice urma de viata pe o raza de un kilometru, deflagratia demoland pe loc 70% dintre cladirile orasului. Trei zile mai tarziu, la 9 august 1945, cea de-a doua bomba atomica, cunoscuta ca “Fat Man”, a fost detonata deasupra orasului Nagasaki. In patru luni de la lansarea bombelor, mai mult de 150.000 de oameni au murit in Hiroshima, insa efectele radiatiilor s-au simtit ani de zile. In total, au fost afectate peste 280.000 de persoane.

Dupa aproape sapte decenii, lumea nu a uitat!

Astazi, 50.000 de oameni, supravietuitori, rude ale victimelor, oficiali guvernamentali si delegati straini au asistat la ceremonia de comemorare a victimelor faimosului atac cu bomba atomica. Primarul orasului Hiroshima si doi reprezentanti ai rudelor victimelor au pus o lista cu numele victimelor catastrofei intr-un mormant de piatra.

Primul care a deschis coloana de oficiali a fost chiar primarul. A urmat prim-ministrul nipon si alti zeci de oficiali japonezi, iar la finalul paradei solemne, zecile de mii de oameni au tinut un minut de reculegere la ora exacta la care, in urma cu 68 de ani, exploda bomba atomica lansata de americani deasupra Hiroshimei.

Foto: Wikipedia

Un avocat da in judecata Italia si Israelul pentru a-i face dreptate lui Iisus Hristos... Papa Francisc isi plateste cotizatia ca suporter al echipei San Lorenzo...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri