Antena Căutare

Fotograful roman arestat in Mexic are sanse sa fie eliberat

Vesti bune pentru Mircea Topoleanu, fotograful roman arestat in Mexic doar pentru ca-si facea meseria in timpul unor proteste violente. Justitia i-a acordat un termen suplimentar pentru a dovedi ca este, intr-adevar, jurnalist. Iar dovezile nu intarzie sa soseasca, din partea publicatiilor la care colaboreaza romanul. Acesta este ajutat si de ambasada Romaniei din Mexic.

Fotograful roman se numara printre cei 69 de oameni arestati in timpul tulburarilor de la 1 decembrie, ziua in care si-a inceput mandatul noul presedinte al Mexicului. Cu totii sunt acuzati de "atac la adresa pacii publice", delict foarte grav care le poate aduce intre cinci si 30 de ani de inchisoare. Mircea Topoleanu trebuie sa aduca, acum, dovezi ca nu a comis acte de violenta, ci doar a fotografiat evenimentele.

La primele audieri, romanul nu a fost asistat nici macar de un traducator, desi nu vorbeste perfect spaniola. Dar valva creata in jurul cazului sau au impresionat-o pe judecatoare si chiar pe gardienii inchisorii, care il trateaza, acum, mai bine. Pe de alta parte, gruparile studentesti din Mexic sustin ca violentele de la 1 decembrie au fost declansate, de fapt, de provocatori infiltrati printre manifestantii pasnici.

"Este ca pe vremea comunismului, adica politistii s-au imbracat in civili, au inceput sa arunce cu bombe si sa atace, dupa care au venit politisti imbracati in politisti si au inceput sa ia absolut intamplator, de pe strada, oameni", povesteste sora fotografului, Ana Topoleanu.

Sute de oameni au manifestat in capitala mexicana, cerand eliberarea tuturor celor arestati. Familia si prietenii lui Mircea Topoleanu spera ca se va face dreptate iar romanul va fi, cat mai curand, din nou alaturi de ei.

Turcia instaleaza sisteme de aparare antiaeriana Patriot pentru a contracara atacurile Siriei... Batman si Captain America, in vizita la un spital de copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x