Antena Căutare

France24: "Romania, in pericol de a realuneca spre dictatura"

Canalul de televiziune France24 a relatat ca seful statului roman vede presa ca pe o amenintare, in timp ce jurnalistii se tem ca le este afectata libertatea de exprimare. Situatia aduce din ce in ce mai mult cu anii comunisti, apreciaza jurnalistii francezi, care vorbesc despre "pericolul realunecarii spre dictatura"

Romania este pomenita astazi de mai multe ori in presa internationala. Fie ca este vorba despre guvern sau gesturile ministrului Udrea, ori chiar de presedintele Traian Basescu. Mai precis, noua strategie nationala de securitate propusa de presedintele Traian Basescu a atras atentia jurnalistilor francezi.

"Media - o amenintare la adresa securitatii nationale. Asta crede guvernul roman, iar presedintele Traian Basescu tocmai a semnat o noua strategie de securitate, restrangand ceea ce ziarele si alte media pot spune", afirma textul care insoteste, pe site-ul France24, o inregistrare video de aproape noua minute care dezbate aceasta tema.

"Firesc, jurnalistii au ridicat garda, temandu-se ca libertatea lor de exprimare se intoarce prea mult in anii comunisti, care s-au incheiat in urma cu doua decenii", explica France24.

Materialul filmat cuprinde un reportaj cu informatii despre contextul in care intervine noua strategie de securitate, din care nu lipsesc explicatiile despre austeritate si imaginile de la mitingurile sindicatelor, si continua cu o relatare telefonica a corespondentului France24 in Romania, urmata de o dezbatere in studio cu o reprezentanta a Centrului pentru Studii Europene si Stiinte Politice din Paris. Observatiile se incheie cu concluzia ca pericolul realunecarii spre dictatura poate fi indepartat de un Parlament care trebuie sa demonstreze ca este democratic, dar si de contextul dat de faptul ca Romania este membra a Uniunii Europene si NATO.

Site-ul publicatiei L'Express preia, de asemenea, reportajul de la France24, prezentat in limba franceza, sub titlul "Romania: tentatia de a pune botnita presei".

Sursa: jurnalul.ro

The Telegraph taxeaza gestul Elenei Udrea de a oferi pantofi cu toc sinistratilor... Obama, Lenin si Hitler, vanatori de frica si naivitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x