Antena Căutare

Franta: Autoritatile locale din Lyon au investit 300.000 de euro intr-o comunitate de tigani din Bihor

Disperati sa-i tina pe romi departe de Franta, autoritatile locale din Lyon vor sa investeasca 300.000 de euro intr-o comunitate tiganeasca din Bihor. Romii nu se lasa insa. Le transmit francezilor la multi ani de ziua lor si ii anunta ca sunt ca si plecati spre hexagon. Nu se compara munca in Romania cu cersitul in Franta!

Ziua de 14 iulie e un prilej de sarbatoare in Franta, dar si in comuna Tinca, din judetul Bihor. Asta pentru ca, o mare parte din cei 1100 de romi de-aici au ajuns, macar o data, prin Franta. Ba chiar au invatat si limba.

In fiecare casa din Tinca, fie ca e o cocioaba, fie una mai rasarita, exista televizor. Pana acum cateva saptamani, romii nu aveau elctricitate. Insa, i-au ajutat tot francezii. Primaria din Lyon a investit in Tinca peste 300.000 de euro.

"Le multumim francezilor, Dumnezeu sa le dea sanatate. Si sa ne lase mai departe sa mergem", spune un locuitor al comunei.

Francezii vor sa ridice si o baie comunala si un centru de zi. Totusi, romii duc dorul Frantei si, chiar daca aici au conditii bune de trai multumita francezilor, nu vor sa ramana in Tinca. Romii spun ca se vor intoarce in hexagon cat de curand.

FOTO: Intact Images

Astazi este ziua nationala a Frantei!... Siria: Autoritatile se lauda cu "operatiuni militare de succes", dupa masacrul de la Tremseh...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x