Franţa cere o ”reuniune de urgenţă” a coaliţiei antijihadiste conduse de SUA; Norvegia suspendă orice export de armament către Turcia în urma ofensivei în nordul Siriei

Franţa a cerut o ”reuniune de urgenţă” a coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, angajată în lupta împotriva Statului Islamic (SI), după lansarea operaţiunii Turciei în nordul Siriei, relatează AFP.

Franţa a cerut o ”reuniune de urgenţă” a coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, angajată în lupta împotriva Statului Islamic (SI), după lansarea operaţiunii Turciei în nordul Siriei, relatează AFP.

”Trebuie ca această coaliţie internaţională să se reunească, pentru că ne aflăm într-o situaţie nouă şi pentru că lupta împotriva Daech (acronimul arab al Statului Islamic, SI) riscă se se reia, deoarece Daech abia aşteaptă această oportunitate pentru a ieşi”, a declarat joi ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian la postul public France 2.

Pe de altă parte, Norvegia, o ţară aliată Turciei în cadrul NATO, a anunţat joi suspendarea oricăror noi exporturi de armament către Ankara, după lansarea ofensivei turce împotriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG) în nord-estul Siriei.

”Dat fiind că situaţia este complexă şi se schimbă rapid, Ministerul Afacerilor Externe, ca măsură de precauţie, nu va rezolva noi cereri de licenţe de export de materiale în domeniul apărării şi de material de uz multiplu (...) către Turcia până la noi ordine”, a anunţat şefa diplomaţiei norvegiene Ine Eriksen Søreide, într-un e-mail transmis AFP.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Strugurii îngrașă? Beneficii și calorii pentru aceste fructe de toamnă
Strugurii se găsesc sub mai multe forme și culori. Există struguri roșii, verzi și mov, struguri fără semințe. SE pot consuma sub formă de jeleu de struguri, gem de struguri și suc de struguri, stafide, sau vin. Prima viță de vie a fost cultivată în urmă cu mai bine de 8 000 de ani în Orientul Mijlociu. O întrebare care este extrem de populară e legată de faptul dacă strugurii îngrașă sau nu.
Catine.ro
Ultimele știri