Antena Căutare

Franta declara razboi organizatiei al-Qaeda

Franta a declarat razboi gruparii teroriste al-Qaeda, dupa ce a lansat primul atac asupra uneia dintre bazele organizatiei, din nordul Africii.

Oficialii francezi au adaugat ca atacul de saptamana trecuta a fost o ultima incercare de a-l salva pe Michel Germaneau, un barbat in varsta de 78 de ani, pe care al-Qaeda a anuntat ca l-a omorat.

Declaratia si atacul marcheaza o schimbare de strategie pentru Franta, care este deobicei discreta in privinta operatiunilor militare cu aliatii din regiune - Mauritania, Mali, Niger si Algeria.

Se crede ca aproximativ 500 de luptatori se afla in regiunea Sahel. In ciuda numarului mic, teroristii sunt o amenintare suficient de mare in regiune, victime cazand recent un prizonier britanic, doi muncitori spanioli si mai multi soldati din Mauritania.

SUA: primul semn de cainta fata de Hiroshima... Brigitte Bardot saluta interzicerea luptelor cu tauri in Catalunia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x