Antena Căutare

Franta dubleaza numarul meseriilor accesibile romanilor: Se cauta frizeri, sudori, specialisti IT, etc.

Autoritatile de la Paris au anuntat ca vor extinde, de la 150 la 291, numarul meseriilor la care au acces romanii si bulgarii. Masura se aplica in sectoarele in care necesarul de forta de munca este greu de acoperit pe plan intern, informeaza AFP.

Printre noile meserii autorizate figureaza cele de frizer, tinichigiu si intretinere spatii verzi. Iar lista completa acopera majoritatea sectoarelor, precum constructii, hoteluri, agricultura, pescuit, industrie si comert. De asemenea, francezii deschis robinetul si pentru o serie de posturi in informatica si sistemul bancar si finante.

Documentul a fost semnat de ministrii francezi de Interne, Manuel Valls, si al Muncii, Michel Sapin, si urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Aceasta relaxare a conditiilor a fost anuntata de guvernul de la Paris in 22 august, in acelasi timp cu desfiintarea taxei pe care angajatorul trebuia sa o achita daca angaja muncitori din Romania si Bulgaria.

Conflictul dintre Turcia si Siria se acutizeaza. Aviatia siriana are ordin sa intercepteze orice avion turcesc in spatiu... Destructurarea gruparii mafiote "Fanchini", platita regeste de americani: Politia Romana si Ministerul Justiti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x