Antena Căutare

Franta face pe victima la Consiliul Europei

Cu gatul sub ghilotina pregatita de Comisia Europeana, Franta s-a vazut inca o data pusa la colt, de data aceasta la Consiliul Europei. Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a adoptat ieri o rezolutie care condamna discursurile politice cu caracter rasist si xenofob care stigmatizeaza romii. Delegatia franceza a obtinut insa, in Comisia politica, stergerea referirii clare la Franta, asa ca rezolutia face trimitere doar la "multe state membre ale Consiliului Europei".

Autoarea raportului, luxemburgheza Anne Brasseur, a tinut insa sa mentioneze, in interventia ce a premers votarea rezolutiei, ca criticile au la baza in special situatia din Franta. Ce n-a reusit sa modifice delegatia franceza a fost expunerea de motive, unde a fost relatata situatia din Hexagon, cu accent pe expulzarea romilor, pe discursurile cu tenta rasista ale politicienilor si pe circulara Ministerului de Interne francez, care comunica faptul ca evacuarea taberelor de romi este o prioritate.

"Trei pagini despre Franta si doar trei randuri despre tara de origine, Romania? Aceasta este o caricatura de expunere, un rechizitoriu impotriva Frantei!", a declarat pentru Jurnalul National seful delegatiei franceze, Jean Claude Mignon.

"De ce vreti voi ca Franta sa plateasca tot? Franta nu mai are mijloace. Ce vreti, ca noi sa construim orase pentru romii romani?", ne-a mai declarat Mignon, care sustine ca in anii '90 a fost un adevarat avocat al Romaniei, dar ca acum Franta nu-si permite ca din taxele platite de cetatenii ei sa intretina romii care parasesc tara de origine si traiesc in tabere in Hexagon.

De asemenea, Mignon a caracterizat drept "indecenta"numirea lui Adrian Nastase drept raportor pentru romi al Comisiei Juridice a Consiliului Europei, avand in vedere ca acesta este roman.

Tot articolul, in Jurnalul National

Nobel contra Nobel: Cum i-a tras Llosa un pumn in fata lui Marquez... Sute de mii de joburi, disponibile la targurile de munca din Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x