Antena Căutare

Franta n-are nevoie de zidari si de ospatari proveniti din imigratie

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a declarat ca Franta "nu are nevoie de zidari, de ospatari in restaurante" proveniti din imigratie, deoarece dispune de "resursele necesare", relateaza AFP.

"Contrar unei legende, este inexact faptul ca noi avem nevoie de astfel de competente" provenite din imigratie, a spus duminica Gueant, intr-un interviu acordat radio Europe 1 si Le Parisien.

"Nu avem nevoie de zidari, de persoane care sa serveasca in restaurante. Exista in Franta resurse", a continuat ministrul de Interne, care este insarcinat si cu chestiunea imigratiei. In aprilie, Guvernul francez a anuntat ca intentioneaza sa reduca lista meseriilor pentru care angajatorii pot recurge la imigranti in lipsa unor candidati adecvati in randul francezilor, stabilind ca prioritara este formarea somerilor pentru aceste posturi libere. Imigratia anuala pentru locuri de munca este de circa 20.000 de persoane.

In interviul acordat duminica, Claude Gueant a pus sub semnul intrebarii si reusita procesului de integrare a imigrantilor.

"Contrar a ceea ce se spune, integrarea nu merge atat de bine: un sfert dintre imigrantii care nu sunt de origine europeana sunt someri, doua treimi dintre copii au probleme la scoala, este un esec al copiilor imigrantilor", considera el.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Spania: Protest nocturn spontan impotriva austeritatii... Spatiul aerian al Islandei, inchis din cauza eruptiei unui vulcan...
Parteneri
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x