Antena Căutare

Franţa: O aplicaţie smartphone pentru urmărirea COVID-19 va intra în testare pe 11 mai

O aplicaţie susţinută de statul francez pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus, numită “StopCOVID”, va intra în testare pe 11 mai, dată la care autorităţile vor începe relaxarea restricţiilor, a anunţat duminică Ministerul pentru Afaceri Digitale, transmite Reuters.

Ministrul pentru Afaceri Digitale, Cedric O, un apropiat la preşedintelui Emmanuel Macron, a prezentat aplicaţia ca un element cheie al strategiei Franţei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

”Nu este nimic magic legat de această aplicaţie, dar nu este nici o cochetărie tehnologică. Este utilă dacă este integrată în sistemul global de sănătate”, a scris ministrul pe platforma online Medium.

Ţările se grăbesc să dezvolte aplicaţii pentru evaluarea riscului ca o persoană să infecteze o alta şi pentru a ajuta la izolarea celor care ar putea răspândi boala.

Ca şi alte ţări din Europa, Franţa a optat pentru soluţia Bluetooth, a apropierii între dispozitivele mobile, respingând alternativa de utilizare a datelor de localizare, folosită de unele ţări din Asia.

Franţa a optat pentru o abordare centralizată, astfel că Apple în mod special va trebuie să modifice setările iPhone-urilor.

Sursa : news.ro

Gilead Sciences anunţă că medicamentul Remdesivir va fi disponibil pentru bolnavii de COVID-19 din SUA din această săptă... Cuomo: Deficitul de echipamente de protecţie pentru coronavirus este o problemă de securitate naţională. Nu poţi fi depe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x