Antena Căutare

Franta: Proteste de amploare in peste 200 de orase, fata de cresterea varstei de pensionare

Sute de mii de francezi au protestat din nou, in peste 200 de orase, fata de cresterea varstei de pensionare de la 60 la 62 de ani. Manifestatiile au fost, in general, pasnice, dar cateva au fost urmate de violente provocate de asa-zisi militanti anticapitalisti.

Tinerii, care se declarau militanti impotriva capitalismului, si-au descarcat furia pe vitrinele magazinelor si bancilor. Manifestantii mai linistiti au incercat sa-i calmeze, dar nu au reusit



Politia era pregatita pentru asemenea incidente care se produc la aproape toate marile actiuni de protest. Militantii turbulenti au fost incatusati de politisti in civil pe care nimic nu-i putea deosebi, pana atunci, de demonstranti.

Peste 30 de oameni au fost retinuti la Paris si Saint-Nazaire. In general, insa, manifestatiile s-au desfasurat fara incidente, cu mai putini participanti decat la alte actiuni similare. Sindicatele denunta legea care creste varsta de pensionare pentru a echilibra bugetul asigurarilor sociale. La proteste s-au alaturat partidele de stanga, studentii si chiar elevii de liceu.

Reforma pensiilor a declansat si greve in transporturi, rafinarii si alte sectoare. La Marsilia, gunoaiele nu au mai fost adunate de cateva zile. Toate cele 12 rafinarii din Franta se afla in greva, iar zece au oprit total activitatea. Sute de benzinarii duc lipsa de carburant. O noua zi de proteste este programata la 19 octombrie, cu o zi inaintea votului final asupra reformei pensiilor.

A murit romanca batuta la Roma... Agresorul romancei omorate in bataie intr-o statie de metrou din Roma, inchis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x