Antena Căutare

Franta se opune aderarii Romaniei in spatiul Schengen

Franta vrea amanarea aderarii Romaniei in spatiul Schengen. Secretarul de stat francez Pierre Lellouche, a declarat ca subiectul trebuie luat in discutie abia in vara anului viitor, informeaza AFP. Termenul luat in calcul initial era martie 2011.


Secretarul de stat a evocat ca motive pentru aceasta amanare lupta impotriva coruptiei si "supravegherea reala si eficienta a frontierelor exterioare UE".

Lellouche a mai vorbit si despre "cresterea observata a fluxului de imigranti ilegali prin Turcia catre frontierele bulgare si romane".

"Frontiera romano-moldoveneasca este in continuare controlata deficitar din cauza acordarii cetateniei romane moldovenilor, a gaurii neagre reprezentate de teritoriul transnistrean separatist si a nivelului de coruptie din Ucraina vecina", a adaugat acesta.

"Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi o decizie politica a Consiliului, luata in unanimitate", a concluzionat secretarul de stat francez.

Franta a fost criticata dur in aceasta vara in Europa pentru expulzarea romilor catre Romania si Bulgaria. Cu toate acestea, Lellouche a deplans incapacitatea Guvernului roman de a lua masuri eficiente pentru integrarea acestei comunitati.



Londra: Militanta romanca pentru drepturile romilor, condamnata la inchisoare pentru frauda... George W. Bush, amintiri din presedintie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x