Antena Căutare

Franta si-ar putea deschide piata muncii pentru romani si bulgari

Franta ar putea sa isi deschida piata muncii pentru romani si bulgari, incepand din toamna. Anuntul a fost facut de senatorul francez Aline Archimbaud, din cadrul partidului ecologist.

Potrivit Mediafax, senatorul a anuntat ca a depus o propunere in Senat prin care cere Guvernului de la Paris sa elimine imediat restrictiile impuse pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, valabile pana la 1 ianuarie 2014.

"Sper ca votul Senatului sa aiba loc la sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie, asa cum a cerut grupul meu politic. De fapt, nu avem nevoie de o lege noua in aceasta privinta. Depinde direct de decizia Cabinetului. Rezolutia Senatului este o simpla exprimare de pozitie, o recomandare, dar avand in vedere situatia politica din Franta, are o mare importanta", a spus Archimbaud, citat de Mediafax.

Senatorul considera ca, desi sunt milioane de someri francezi, cateva mii de romani si bulgari nu vor schimba situatia. In plus, Franta ar avea de castigat daca imigrantii ar semna contracte legale de munca si ar plati taxe la sistemul social.

Siria: Autoritatile se lauda cu "operatiuni militare de succes", dupa masacrul de la Tremseh... SUA: Un medic ranit grav intr-un accident i-a salvat viata paramedicului care ar fi trebuit sa-l ajute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x