Antena Căutare

Franta si Germania nu vor Romania in Schengen, desi tehnic este pregatita

Franta si Germania cer oficial amanarea aderarii Bulgariei si Romaniei la Spatiul Schengen. Intr-o scrisoare a ministrilor francez si german de Interne catre comisarul pentru Afaceri Interne in Comisia Europeana, Cecilia Malmstrom, se arata ca aceasta aderare ar fi “prematura”, daca ar avea loc in martie 2011, informeaza Radio France Internationale (RFI).

CITESTE si...

Reactia MAE la scrisoarea comuna franco-germana: Un precedent inacceptabil, o discriminare a Romaniei

Basescu, despre Schengen: Romania a indeplinit toate conditiile de aderare. Este o discriminare

Geoana: Solicitarea Frantei si Germaniei, o lovitura dura la adresa Romaniei

Melescanu: Scrisorile Frantei si Germaniei, ilegale, imorale si discriminatorii

"Nu sunt reunite toate conditiile pentru aderarea celor doua tari in Spatiul Schengen", scriu cei doi ministri in scrisoarea citata de RFI Romania. Ei vorbesc despre "carente", care au legatura cu securitatea si justitia, cu coruptia si criminalitatea organizata.

"Nu este posibil sa nu luam in calcul aceste carente, constatate de Comisia Europeana in Mecanismul de Cooperare si Verificare", explica cei doi ministri.

Aceste carente ar putea avea consecinte grave pentru securitatea interna a Uniunii Europene, mai scriu Brice Hortefeux si Thomas de Maiziere, din cauza influentei pe care o pot avea asupra frontierei si asupra accesului la bazele de date Schengen.

Ca urmare, ignorarea defectelor observate nu ar fi nici realista, nici responsabila, conchid cei doi : "Estimam ca decizia ar trebui luata cand principalele subiecte de preocupare vor fi rezolvate, adica atunci cand vor fi facute progrese ireversibile in lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate".

In aceeasi scrisoare se recunoaste insa ca din punct de vedere tehnic, procesul aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen este global pozitiv, potrivit RFI Romania.

Aderarea Romaniei si Bulgariei Schengen, printre prioritatile viitoarei presedintii ungare a UE

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen va fi una dintre prioritatile presedintiei ungare a Uniunii Europene, care va incepe la 1 ianuarie 2011, a declarat, pe de alta parte, marti, la Bruxelles, ministrul ungar de externe, Janos Martony, prezentand prioritatile Budapestei in cele sase luni de mandat, relateaza BTA.

"Depunem deja eforturi pentru integrarea Bulgariei si Romaniei in Spatiul Schengen, facand uz de toate fortele si posibilitatile", a afirmat seful diplomatiei ungare, precizand ca se poarta discutii cu celelalte state care fac parte deja din acest spatiu de libera circulatie. "Scopul discutiilor este sa convingem toate aceste state ca Bulgaria si Romania isi au locul printre ele", a subliniat ministrul ungar.

WikiLeaks: Stocurile de heroina din Afganistan, tratate drept "conturi de economii"... VIDEO! Cutremur de 6,5 grade in Iran!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x