Antena Căutare

Franta, sub zodia austeritatii: varsta de pensionare, TVA si mai multe taxe, crescute

Premierul francez Francois Fillon prezentat o serie de masuri de austeritate pentru a realiza economii la bugetul statului de 18,6 miliarde de euro in 2012 si 2013, pentru a reduce deficitul bugetar al tarii si a proteja ratingul de tara al Frantei, informeaza Reuters.

Guvernul de la Paris a decis cresterea varstei de pensionare, de la 60 de ani, la 62 de ani pana in 2017, cu un an mai devreme decat s-a anuntat anterior.

Totodata, autoritatile franceze au hotarat majorarea temporara cu 5% a taxei pentru companiile cu o cifra de afaceri mai mare de 250 milioane de euro si a nivelului TVA reduse, de la 5,5% la 7%.

Prin aceste masuri, Fillon incerca sa convinga pietele financiare ca Franta va rezista crizei datoriilor suverane care ameninta zona euro, dorind economisirea a sapte miliarde de euro in 2012 si a 11,6 miliarde de euro in 2013, an pana la care guvernul intentioneaza sa reduca deficitul bugetar la 3%.

VIDEO! Parada grandioasa a armatei ruse in Piata Rosie din Moscova... Surse: Economistul Lucas Papademos, viitorul premier al Greciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x