Franta, sub zodia austeritatii: varsta de pensionare, TVA si mai multe taxe, crescute

Premierul francez Francois Fillon prezentat o serie de masuri de austeritate pentru a realiza economii la bugetul statului de 18,6 miliarde de euro in 2012 si 2013, pentru a reduce deficitul bugetar al tarii si a proteja ratingul de tara al Frantei, informeaza Reuters.

Guvernul de la Paris a decis cresterea varstei de pensionare, de la 60 de ani, la 62 de ani pana in 2017, cu un an mai devreme decat s-a anuntat anterior.

Totodata, autoritatile franceze au hotarat majorarea temporara cu 5% a taxei pentru companiile cu o cifra de afaceri mai mare de 250 milioane de euro si a nivelului TVA reduse, de la 5,5% la 7%.

Prin aceste masuri, Fillon incerca sa convinga pietele financiare ca Franta va rezista crizei datoriilor suverane care ameninta zona euro, dorind economisirea a sapte miliarde de euro in 2012 si a 11,6 miliarde de euro in 2013, an pana la care guvernul intentioneaza sa reduca deficitul bugetar la 3%.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri