Antena Căutare

Franta sustine aderarea Romaniei la Schengen

Franta sustine aderarea Romaniei la Schengen. Anuntul a fost facut de prim-ministrul francez dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta. Seful Executivului roman se afla intr-o vizita oficiala in Franta, acolo unde s-a vazut si cu presedintele Francois Hollande

Victor Ponta a fost intampinat la Palatul Elysee de presedintele Francois Hollande. Au discutat mai bine de jumatate de ora despre relatiile dintre Romania si Franta. “A fost o intalnire cu totul speciala. Romania nu este doar partenerul ci si cel mai bun prieten al Frantei in regiunea noastra”, a declarat Ponta.

O prietenie ce s-a concretizat prin prelungirea cu cinci ani a parteneriatului strategic incheiat intre cele doua state in 2008. Victor Ponta a avut astazi o intrevedere si cu premierul francez Jean-Marc Ayrault. “Am abordat aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Noi sustinem acest principiu”, a precizat Jean-Marc Ayrault.

Si scandalul carnii de cal a fost un punct de discutie. Premierul francez s-a aratat incantat de modul in care autoritatile romane au gestionat aceasta problema. “Am apreciat foarte mult cooperarea eficace a Romaniei in aceasta chestiune. Si Romania fusese acuzata pe nedrept”, a mai adaugat premierul francez.

Cat despre romi, autoritatile franceze au precizat ca singura solutie este integrarea acestora in tara de origine, adica Romania. La finalul vizitei in Franta, Victor Ponta s-a intalnit cu reprezentantii celor mai importante companii franceze.

O vinarie din California isi pune la pastrat vinul pe fundul Oceanului. Primele sticle vor fi aduse la lumina in mai... O tanara din Brasov a disparut fara urma in Paris, dupa ce si-a anuntat sora geamana ca a fost rapita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x