Antena Căutare

Fratele Papei stia despre planurile acestuia de demisie, de cateva luni

Georg Ratzinger, fratele Papei Benedict al XVI-lea, ar fi stiut de planurile acestuia de a demisiona de mai multe luni, sustine revista Der Spiegel, citata de BBC News Online

Potrivit Mediafax, Georg Ratzinge afirma ca fratele lui vrea "mai multa liniste" la aceasta varsta, de 85 de ani, potrivit Der Spiegel.

Corespondentul BBC David Willey din Roma a declarat ca in ultimele luni au fost speculatii privind starea de sanatate a Suveranului Pontif.

Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat, luni, demisia incepand cu 28 februarie, invocand varsta, intr-un discurs rostit in latina intr-un consistoriu la Vatican, a declarat purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun. "Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la ora 20.00 (21.00 ora Romaniei), la 28 februarie. Atunci va incepe perioada «sede vacante» (locul vacant)", a precizat parintele Federico Lombardi, intr-un anunt fara precedent in istoria moderna a Bisericii Catolice.

Discursul de retragere al papei Benedict al XVI-lea: "Puterile mele nu mai sunt capabile sa exercite in mod adecvat... Inlocuitorul Papei Benedict al XVI-lea va fi ales pana la Pastele Catolic. Iata cine sunt preferatii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x