Antena Căutare

Frauda de 1.7 miliarde de dolari in Japonia: Fostul director Olympus, arestat

Scandal economic in Japonia, acolo unde un fost presedinte al corporatiei Olympus, Tsuyoshi Kikukawa, si alti 6 barbati au fost arestati pentru o frauda de 1.7 miliarde de dolari, anunta CNN.

Si alti fosti directori au fost arestati joi - vice-presedintele Hisashi Mori si fostul auditor Hideo Yamada, conform biroului de Urmarire Penala de la Tokyo. Ceilalti 4 oameni care au fost arestati erau consilieri financiari.


"Suntem ingrijorati de gravitatea situatiei. Vom coopera cu autoritatile in cadrul anchetei", a spus purtatorului de cuvant al corporatiei.

Acuzatiile au iesit la iveala dupa concedierea din octombrie a fostului presedinte Michael Woodford, dat afara dupa ce s-a interesat de tranzactiile dintre fostii sefi ai companiei.

Un audit realizat de companie in luna decembrie, condus de un judecator al Curtii de Justitie a descoperit pierderi ascunse de 1,7 milioane de dolari, in cadrul unor investitii nereusite ale companiei din 1990. Compania oferea prime si bonusuri nejustificate.

"Managementul este corupt pana la varf si i-a infectat rand pe rand si pe cei din jur", conform unui raport. Scandalul a pus intr-o lumina proasta corporatia, totul culminand cu dezastrul economic produs de moneda nationala si de cataclismul din 11 martie.

Foto: edition.cnn.com

FOTO! Angela Merkel in uniforma nazista, intr-un ziar grec... Ucraina acuza UE in cazul Timosenko, invocand dosarele lui Adrian Nastase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x