Antena Căutare

Fukushima: Doi angajati ai centralei nucleare, gasiti morti in interiorul cladirii

Operatorul centralei nucleare Fukushima, TEPCO, a confirmat, astazi, ca doi tehnicieni au decedat in urma valului seismic de la 11 martie. Pana acum, cei doi erau dati disparuti. Situatia centralei ramane alarmanta. Tehnicienii au descoperit, ieri, ca apa radioactiva din incinta se scurge, printr-o fisura, direct in Oceanul Pacific. Ei spera sa opreasca deversarea prin injectari de beton. Dar japonezii nu mai au incredere in conducerea firmei TEPCO, care a devenit chiar tinta unor amenintari cu moartea.


Tehnicienii care muncesc neobositi la centrala din Fukushima, fara sa fie siguri ca vor scapa cu viata, sunt priviti de japonezi cu respectul cuvenit eroilor. Cu totul alta este atitudinea opiniei publice fata de sefii companiei Tepco. Ei sunt acuzati ca nu au luat toate masurile de precautie la construirea centralei si au actionat ineficient dupa catastrofa. Pe internet, nemultumirea a degenerat in amenintari violente.

Oamenii nu prea mai au incredere nici in guvern. Ieri, premierul Naoto Kan a vizitat regiunea sinistrata, pentru prima data de la seismul din 11 martie. Dar promisiunile sale de ajutor nu au convins pe toata lumea.

La trei saptamani dupa catastrofa, bilantul victimelor a ajuns la aproape 12.000 de morti si peste 15.000 de disparuti.


Atac impotriva unei tabere NATO la Kabul: 2 morti si trei raniti... Teroristii de la 11 septembrie, judecati de un tribunal militar de exceptie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x