Antena Căutare

Fukushima: Mii de tone de apa radioactiva, deversate in mare

Compania Tepco, operatorul centralei nucleare de la Fukushima, va arunca in mare 11.500 de tone de apa radioactiva, informeaza Kyodo News. "Nu avem alta optiune decat sa deversam aceasta apa contaminata in ocean, ca masura de securitate", a declarat purtatorul de cuvant a Guvernului, Yukio Edano.

Tehnicienii de la centrala nucleara Fukushima nu au putut sa opreasca scurgerea apei radioactive in Oceanul Pacific. S-a incercat chiar injectarea unui amestec de rasini sintetice, rumegus si hartie in fisura depistata in bazinul de beton. Din pacate, fata niciun rezultat, nivelul de radioactivitate din apa oceanului ramanand acelasi.

Specialistii folosec un colorant pentru a determina ruta apei radioactive

Potrivit televiziunii NHK, lucratorii au varsat lichidul de culoare alba intr-un tunel care duce la bazinul unde sambata s-a detectat o crapatura de circa 20 centimetri ce permite ca apa cu un ridicat grad de radioactivitate sa se scurga in mare.

Prin folosirea colorantului se doreste gasirea rutei exacte pe care ajunge in mare apa contaminata, despre care se crede ca ar proveni de la nucleul reactorului 2.

Intre timp, tehnicienii continua eforturile pentru a drena apa radioactiva care inunda subsolul cladirilor in care se afla turbinele unitatilor 1, 2 si 3, care ingreuneaza in mod serios lucrarile de racire a reactoarelor centralei Fukushima.

Purtatorul de cuvant al guvernului, Yukio Edano, a declarat astazi ca se lucreaza pentru a opri "cat mai repede" scurgerea detectata sambata.

Sursa: Jurnalul National

Accident mortal: Un copil de 3 ani a cazut dintr-un montagne rousse in fata parintilor... Obama si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x