Antena Căutare

Fukushima: Un oficial nipon a baut apa de la reactoare pentru a demonstra ca nu e contaminata

Yasuhiro Sonoda, secretarul pentru parlament al premierului nipon, a vrut sa demonstreze jurnalistilor si lumii intregi ca apa de la centrala nucleara de la Fukushima, grav afectata in urma cutremurului si a tsunamiului care i-a urmat in luna martie, nu este contaminata si a baut un pahar, informeaza Daily Mail.

Cu obiectivele camerelor de filmat si de fotografiat atintite asupra sa, Sonoda a dat peste cap un pahar cu apa decontaminata, prelevata chiar din interiorul reactoarelor de la Fukushima.

"Nu vreau ca actul meu sa fie vazut drept o performanta, dar daca acest lucru este singurul mod de a arata ca apa este sigura, voi bea un pahar aici, in fata dvs.", a declarat oficialul japonez, inaintea de a bea apa.

Dupa dezastrul din martie de la Fukushima, apele uzate de la centrala au fost captate si filtrate cu ajutorul unei instalatii speciale de decontaminare, fiind folosita apoi la irigatii sau la alte activitati, ceea ce a dat nastere unei serii de controverse.

Presa britanica a comparat gestul lui Yasuhiro Sonoda cu cel al fostului ministru britanic al Agriculturii, John Gummer, care, impreuna cu fiica sa, a mancat un hamburgher de vita in plina isterie a scandalului bolii vacii nebune din anii 1990.

Foto: current.com

Presa britanica despre Grecia: O natiune corupta tine un pistol la capul UE... FOTO! Capitala chineza Beijing, sufocata de smog...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x