Antena Căutare

Funeralii naționale în SUA pentru George H.W. Bush. George W. Bush a făcut o dezvăluire emoționantă

Fostul președinte american George H.W. Bush a fost înhumat, miercuri, la funeraliile naționale asistând toţi foştii preşedinţi americani în viaţă, precum și alte personalități ale lumii. Fiul său, George W. Bush, a făcut o dezvăluire emoționantă.

Fostul președinte american George H.W. Bush a fost înhumat, miercuri, la funeraliile naționale asistând toţi foştii preşedinţi americani în viaţă, precum și alte personalități ale lumii. Fiul său, George W. Bush, a făcut o dezvăluire emoționantă.

Deși și-a păstrat cumpătul în cea mai mare parte a ceremoniei, în timpul discursului său, George W. Bush a izbucnit în lacrimi, numindu-l pe fostul președinte „cel mai bun tată pe care l-ar putea avea un fiu ori o fiică”.

George W. Bush a precizat că tatăl lui era nerăbdător să se reîntâlnească cu soția lui, Barbara, care a murit în aprilie, și cu fiica lor, Robin, care a murit în 1953, la vârsta de 3 ani, de leucemie.
Printre invitații la ceremonia ce a fost organizată la Catedrala naţională din Washington și a durat două ore, s-au numărat Prinţul Charles al Marii Britanii, cancelarul german Angela Merkel, regele Abdallah al II-lea al Iordaniei şi regina Rania, precum și preşedintele polonez Andrzej Duda, însoţit de Lech Walesa.

Fapt notabil - Donald Trump nu a luat cuvântul în cadrul ceremoniei începute la ora 11.00 (16.00 GMT).

Funeralii naționale în SUA pentru George H.W. Bush. George W. Bush a făcut o dezvăluire emoționantă
La venire, Trump şi soţia sa, Prima Doamnă Melania Trump, i-au salutat, fără efuziuni, pe predecesorii lor la Casa Albă Barack Obama şi soţia sa Michelle, care erau aşezaţi chiar alături de ei. Nu s-au salutat şi cu soţii Clinton, Bill şi Hillary, şi Carter, Jimmy şi Rosalynn, care au părut în schimb să discute călduros cu vicepreşedintele Mike Pence.

Cea mai mare parte a instituţiilor administrative au fost închise miercuri, fiind zi de doliu naţional. Nu a funcţionat nici Wall Street, iar voturile din Congres şi dezbaterile de la Curtea Supremă a SUA au fost amânate.

Decesul fostului preşedinte american, survenit vineri la vârsta de 94 de ani, a prilejuit un „armistiţiu" rar în actualitatea politică americană, tensionată şi dominată de un ton acerb, notează AFP.

George H.W. Bush a făcut cunoscut că nu a votat pentru Trump, în 2016, iar Trump a folosit la rândul său un ton dur la adresa fiilor lui George W.H. Bush, fostul preşedinte George W.Bush şi fostul său rival la alegerile primare republicane Jeb Bush.

Donald Trump nu a asistat la funeraliile Barbarei Bush, soţia lui George H.W.Bush, decedată în aprilie. Dar, de vineri, actualul lider de la Casa Albă a renunţat la obişnuitul său stil tăios, părând hotărât să-şi manifeste deplinul respect faţă de "patriarh". Astfel, Trump a ţinut să pună la dispoziţie avionul prezidenţial pentru transportul din Texas la Washington al sicriului cu trupul neînsufleţit al fostului preşedinte şi, deşi nu a asistat, luni, la ceremonia solemnă de la Capitoliu, s-a dus ulterior să ţină un moment de reculegere la căpătâiul acestuia, alături de Prima Doamnă Melania Trump.

Marţi, cuplul prezidenţial american s-a întâlnit cu membri ai familiei Bush cazaţi la Blair House, reşedinţă rezervată oaspeţilor de marcă ai Casei Albe.

După funeraliile de la Washington, sicriul lui George H.W.Bush urmează să fie readus în Texas. Fostul preşedinte va fi înhumat joi, după o ultimă ceremonie la biserica St.Martin din Houston, alături de Barbara Bush, care i-a fost soţie timp de 73 de ani, şi de fiica Robin, care a murit de leucemie la vârsta de 3 ani.

Putin, amenințare gravă! Rusia este la un pas de a dezvolta rachete ce pot provoca dezastre în doar câteva minute. Ce vr... Transportul public va fi gratuit într-o țară europeană! Premieră în UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x