Antena Căutare

Peste 200 de polițiști din Mexic, suspendați și dezarmați. De ce sunt suspectați

Aproape 200 de poliţişti dintr-o municipalitate din statul mexican Puebla au fost suspendaţi din funcţie şi dezarmaţi. Aceștia ar fi avut legături cu grupări ale crimei organizate specializate în furtul de petrol.

Aproape 200 de poliţişti dintr-o municipalitate din statul mexican Puebla au fost suspendaţi din funcţie şi dezarmaţi. Aceștia ar fi avut legături cu grupări ale crimei organizate specializate în furtul de petrol.

În total, 185 de agenţi de poliţie din San Martin Texmelucan (centru) - un nou epicentru al furturilor de petrol care afectează în principal oleoductele companiei petroliere de stat Pemex - au fost transferaţi în capitala acestui stat, unde urmează să fie interogaţi.

San Martin Texmelucan, aflat la aproximativ 98 de kilometric de Ciudad de Mexico, este în ultimele săptămâni scena unui război între mafii pentru controlul furtului de combustibil. Mai multe asasinate s-au înregistrat aici şi corpuri dezmembrate au fost descoperite pe străzi frecventate.

„Faptele înregistrate la San Martin Texmelucan sunt considerate drept o încălcare gravă a ordinii publice şi din această cauză s-a decis ca poliţia de stat să preia controlul asupra securităţii acestui oraş şi ea va rămâne atât timp cât este necesar. Autorităţile municipale s-au dovedit incapabile să asigure securitatea”, a declarat Diodoro Carrasco, secretar general al guvernului din Puebla.

Luna trecută, Pemex a declarat că furtul de petrol din conductele sale generează pierderi de aproximativ 30 miliarde de pesos, echivalentul a aproximativ 1,57 milioane de dolari.

Veste cruntă pentru români! Ţările membre ale UE ar putea fi sancţionate financiar dacă nu respectă criteriile statului ... Un prezentator radio, sfâșiat de durere după ce mama lui a murit! A primit vestea înainte de a intra în direct: ”Trebuie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x