Antena Căutare

Gaddafi a ordonat sabotarea conductelor de petrol: Libia, o noua Somalia?

Robert Baer, un fost agent CIA, actual editorialist pentru publicatia Time, susţine ca a aflat din surse "bine pozitionate" ca Muammar Gaddafi planuieste sa saboteze infrastructura petroliera a Libiei, in cazul in care va pierde puterea.

Sursa acestuia a declarat ca Gaddafi a ordonat serviciilor de securitate sa inceapa sabotarea mai multor conducte, urmand sa opreasca livrarea catre porturile mediteraneene.

Aceasta actiune este menita a servi drept mesaj pentru triburile rebele: ori Gaddafi, ori haosul.

Aceeasi sursa sustinea, acum doua saptamani, ca in Libia este de neconceput sa izbucneasca revolte ca in Egipt sau Tunisia. Acum, insa, colonelul Gaddafi este disperat stiind ca a pierdut armata si se mai poate baza doar pe loialitatea tribului sau si pe aproximativ 5.000 de oameni loiali din cadrul fortelor speciale.

"Libia va deveni o noua Somalia" si "am bani si armament pentru a lupta multa vreme" sunt declaratiile lui Gaddafi, conform sursei din Libia. Colonelul planuieste sa starneasca haos in teritoriu, eliberand din inchisoare detinutii militanti islamisti, pe care ii vede atacand rebelii si trupele straine.

Sursa libiana sustine ca Gaddafi este instabil din punct de vedere psihologic, simtindu-se tradat de media si popor, iar amenintarile pe care le face pot fi doar o cacealma.

Totusi, daca trupele pe care se bazeaza ii sunt intr-adevar loiale, Gaddafi este in stare sa provoace un razboi civil in Libia.

Sursa: Antena3

Foto: arabianbusiness.com

Eurostat: Romania, pe locul 1 in UE la numarul de case fara WC sau dus... Noul primar din Chicago, nepotul unui emigrant roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x