Antena Căutare

Gaddafi fabrica si ascundea arme in ambasadele libiene de pe tot globul

Administratia care l-a eliminat pe fostul lider libian Muammar Gaddafi desfasura un program sub acoperire de fabricare a armelor in ambasadele libiene de pe tot globul, conform unui oficial al guvernului, scrie Reuters.

Printre arme se numarau pistoale, grenade si materiale pentru confectionarea bombelor, toate transportate printre bagajele diplomatice. Potrivit surselor, acestea ar fi putut fi folosite la asasinarea unor disidenti libieni din strainatate sau pentru operatiuni impotriva ambasadelor gazda.

Toate aceste operatiuni ies abia acum la iveala, dupa ce miscarea rebela anti-Gaddafi, instalata in ultimul an a preluat controlul asupra ambasadelor, spune Mohammed Abdul Aziz, ministrul de Externe al Libiei.

Oficialii lui Gaddafi au facut comert cu arme in numeroase tari in Africa, Asia, Europa, a mai spus oficialul pentru Reuters.

"Nimeni nu stia care era planul. Trebuiau folosite impotriva tarilor gazda sau impotriva conationalilor libieni. Totul era posibil in ceea ce priveste fostul regim", a mai spus ministrul.

Intrebat daca armele au fost confectionate in ambasade, parte a planului dictatorului de a exporta violenta, Abdul Aziz a spus ca nu are nicio indoiala fata de acest aspect.


Foto: novinite.com

Slujba de cosmar: Muncea 17 ore pe zi, era platita cu 85 de centi pe ora si dormea in dulap... Un american, arestat dupa ce a trimis peste 100 de scrisori cu praf alb Congresului si presei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x