Antena Căutare

Gaddafi face show la Roma

Liderul libian Muammar Gaddafi face spectacol, zilele acestea, la Roma. De cum a ajuns in "Cizma", pentru celebrarea oficiala a relatiilor de prietenie dintre Libia si Italia, "Colonelul" s-a pus pe treaba: a adunat 700 de tinere hostess, pentru a le converti la Islam, si-a instalat cortul de beduin, a iesit la plimbare pe jos, in centrul Romei si a dat 100 de euro pe un suc de portocale

Potrivit La Stampa, Gaddafi urma sa se intalneasca, luni seara, cu premierul italian Silvio Berlusconi, care i-a pregatit oaspetelui libian o cina la care vor mai participa alte 800 de persoane. "Cavalerul" si "Colonelul" vor asista si la ceremoniile oficiale organizate pentru a celebra aniversarea a doi ani de la semnarea tratatului libiano-italian. Printre "surprizele" pregatite de premierul italian se numara si o defilare a carabinierilor, cu 30 de cai arabi pursange.

Amnesty International i-a trimis deja lui Silvio Berlusconi o scrisoare in care ii aminteste de "gravele violari" ale drepturile omului, in Libia, si i-a cerut premierului sa includa in agenda de discutii cu Gaddafi si tema drepturilor omului.

"Colonelul" a venit cu ganduri mari la Roma, unde a si anuntat, duminica, in fata a 500 de tinere, ca islamul ar trebui sa devina religia intregii Europe. Fetele fusesera selectate printr-o agentie si duse la resedinta ambsadorului Libiei de la Roma, unde au participat la un fel de seminar despre Islam. "Convertiti-va si urmati-l pe utimul profet, pe Mahomed", le-a spus "Colonelul" fetelor. Potrivit presei italiene, trei dintre tinere au luat cuvantul si s-au si convertit, intr-o ceremonie informala, la Islam.

Fetelor li s-a cerut sa spuna ca au mers gratis la intalnirea cu Gaddafi, dar se pare ca organizatorii n-au reusit sa le tina pe "mut" pe toate cele 500. Cateva dintre fete, deloc incantate de intalnire, au marturisit ca au fost platite cu sume intre 70 si 100 de euro pentru a participa.

Duminica seara, Gaddafi a iesit la o plimbare pe jos, prin centrul Romei. "Colonelul" a facut cumparaturi de la negustorii africani ambulanti, s-a asezat la o terasa unde a baut un capuccino, a zambit mult si a salutat multimea care se adunse sa-l vada. Dupa ce a traversat pe jos Piazza Navona, inconjurat de garzile de corp si de multimea de ziaristi si curiosi, Gaddafi s-a oprit si la un restaurat din Piazza Santa Apollinare. S-a asezat la o masa, pe terasa, iar angajatii restaurantului i-au oferit un suc de portocale pentru care "Colonelul", la plecare, a lasat o bancnota de 100 de euro.

Ieri de dimineata, liderul libian si-a reluat seminarul pe tema islamului. De aceasta data, au participat doar 200 de fete. Jurnalistii italieni au remarcat ca, la 24 de ore de la sosirea lui Gaddafi, a fost instalat si cortul de beduin de care acesta nu se desparte. Anul acesta, cortul este alb si mult mai mic fata de cel din gri-verde din 2009.

Sursa: jurnalul.ro

In Paris, unul din cinci furturi e comis de un roman... 30 de ani de "Solidaritatea", fara Lech Walesa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x